Снимка: Reuters
fallback

Нова терапевтична опция, предоставена от Boehringer Ingelheim, е достъпна за страдащите от астма в Централна и Източна Европа.

Терапията със Spiriva Respimat беше официално представена на състоялия се във Виена форум, предназначен за специалисти от региона.
 
Въвеждането на новото терапевтично показание на Spiriva Respimat е от изключително значение, тъй като по този начин се поставят основите на нов терапевтичен клас в лечението на астма. Още повече, че през последните пет години няма одобрение на нито един нов клас инхалаторна терапия.
 
Пред аудиторията на форума, проф. Пьотър Куна, завеждащ отделението по вътрешни болести, астма и алергии към Университетска болница Барлицки в Лоц, Полша, постави темата за неудовлетворените медицински нужди при лечението на астма.
 
Дори при наличните в момента терапевтични възможности, най-малко 40% от пациентите с астма, остават симптоматични.
 
Това се отнася дори при случаи на пациенти с лека и умерена форма на астма – не само при тежките случаи. Проф. Куна разгледа опасностите при наличие на симптоматична астма, които могат да доведат до повишен риск от обостряния и пристъпи и зачестяване на посещенията на кабинетите по спешна медицина, хоспитализациите и до влошаване на качеството на живот, и прогресивно влошаване на белодробната функция.
 
Проф. Ерик Бейтман, почетен професор по респираторна медицина и директор на Белодробния институт към Университета на Кейптаун, говори за Глобалната инициатива за астма, като подчерта, че „дългосрочните цели на лечението на астмата са постигне на добър контрол на симптомите и свеждане до минимум на бъдещите рискове от обостряния“.
 
Като се базира на тези две приоритетни задачи при терапията на астма, проф. Бейтман посочи, че „съвременното разбиране за контрол на симптомите“ се определя от напълното повлияване на симптомите и на способността на пациента да осъществява обичайните ежедневни дейности без дискомфорт или необходимост от спешно лечение.
 
Групата Boehringer Ingelheim е една от 20-те водещи световни фармацевтични компании. Със седалище в гр. Ингелхайм, Германия тя работи на глобално ниво със своите 140 представителства и повече от 46000 служители.
 
От основаването си през 1885 г., компанията, която е фамилна собственост, проучва, разработва, произвежда и предлага на пазара продукти с висока терапевтична стойност за хуманната и ветеринарна медицина.
 
Лечението на респираторните заболявания е една от основните насоки за Boehringer Ingelheim от повече от 90 години и компанията инвестира значителни ресурси за проучвания в тази терапевтична област. Сайтът на Boehringer Ingelheim - www.NewsHome.com – е на разположение на медиите за ясна, кратка и предложена в удобен вид информация за астмата и други респираторни заболявания.Нова терапевтична опция, предоставена от Boehringer Ingelheim, е достъпна за страдащите от астма в Централна и Източна Европа.
 
Още полезна информация ще намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Tih velikan 681

преди 9 години

Imenno metoda Buteyko e lechenie na astma bez lekarstva chrez volevo dishane prez nosa kato se sborite s vrednite si navici da dishate s otvorena usta.Buteyko e razreshil problema ne dishane prez ustata s inhalatori i prochie a prez NOSA!!!!!!

5

Анонимен

преди 9 години

Моля те сподели за лечението без лекарства. Сериозно питам

4

минаваща

преди 9 години

От собствен опит знам, че астмата се лекува 100% без лекарства. Но много хора нямат търпение да проведат и положат необходимите усилия и грижи за лечението. Моят баща и моето дете се излекуваха на 100%. Без лекарства.

fallback