Източник: Reuters

Оказва се, че голяма част от любителите на бира се сдобиват с бирено коремче. Това явление се наблюдава особено сред по-възрастните хора и особено сред мъжете. Наистина ли обаче бирата е в основата на биреното коремче? Не всички консумиращи напитката, имат такъв проблем, а оттук възниква и въпросът – на какво се дължи той?

Прекаленото количество погълнати калории се превръщат в мазнини, които се „съхраняват“ най-вече в областта около талията. Независимо дали са от газирани напитки, алкохол или храна, те могат да допринесат за образуването на коремни мазнини. Оказва се обаче, че алкохолът има характерна връзка с тях. 

Учените обясняват защо това е така – когато се консумира алкохол, черният дроб се „заема“ да изгори него, вместо мазнините.

Бирата носи своята вина, тъй като с нея лесно може да се приемат повече калории. В една бира се съдържат 150 калории, а ако се изконсумират няколко една след друга, калорийният прием може значително да се увеличи. 

Не бива да се забравят също така и калориите от храните, които неизменно вървят с бирата, а алкохолът повишава апетита.

Когато се приемат повече калории, отколкото се изгарят, излишъкът се съхранява в тялото под формата на мазнини. Мястото, където това се случва, частично се определя от възрастта, пола и хормоните.

 

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase