Източник: Reuters

Един от най-важните показатели за здравословното състояние са количеството мазнини в областта на корема. Защо ли? Защото рисковете за здравето се измерват с талията. Голямото количество мазнини „върху“ корема се свързва с развитие на сърдечни заболявания,диабет, инсулт и рак. При страдащите от затлъстяване рискът от фатален изход при автомобилна катастрофа е с 37% по-голям. 

Според специалистите нищо не „говори“ по-добре за доброто здраве, от плоския, секси корем. А въпросът е как да го постигнем?
 
Да се яде „просто“, без да се спазват диети
 
При зачитането на етикета на всяка пакетирана храна, познатите съставки най-вероятно ще са 2 – 3 – захар, сол, пшеница, а незнайните - цял куп. Това са химическите добавки, които учените са изобретили, не само за да може продуктът да не се разваля за по-дълго, но и за да променят вкусовите възприятия и „регулаторите“ на апетита. Решението е да се консумират храни с ограничен състав. 
 
Да се яде повече
 
Целта е управляване нуждите на организма в рамките на деня, така че никога да не се изпитва прекалено силен глад. Съветът на специалистите е да се яде на всеки три часа, като денят започва със закуска.
 
Целия материал четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase