Снимка: Reuters
fallback

Мъжете трябва да се лишат от доста месни деликатеси, ако не искат да пострада плодовитостта им.

Американски учени установиха, че консумацията дори само на едно парченце бекон дневно води до снижаването на качеството на спермата. Ако искат да се сдобият с потомство, трябва да намалят или да изключат от менюто си обработеното месо.

При тези, които консумират редовно подобни продукти, в които влизат още наденицата и саламът, се наблюдават 5,5 процента сперматозоиди с "нормална" форма, докато при тези, които го избягват, процентът е 7,2.

Мъжете, които искат да станат бащи, би трябвало да консумират повече риба, като за препоръчване са треската и камбалата. Проучването на екипа от Харвардския университет в Бостън още веднъж потвърждава очевидния факт, че шансовете за създаване на потомство са тясно свързани с начина на живот на партньорите, пише БТА.

Плодовитостта се влияе отрицателно от тютюнопушенето, консумацията на алкохол, от стреса и лошите хранителни навици.

За експертите още не е ясно защо консумацията на червено месо се отразява лошо. Според някои то съдържа високи нива на пестициди и други субстанции, които действат зле на хормоните. А белите риби, богати на цинк, се отразяват благоприятно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Бай Гочо

преди 10 години

Аз изсмуквам по 1 литър шльокавица на ден и имам 99,99 процента сперматозоиди с "нормална" форма. Екипа от Харвардския университет в Бостън веднага да потвърждава очевидния факт, че шансовете за създаване на потомство са тясно свързани с лоченето на шльокавица.

3

Богдан

преди 10 години

E този месен деликатес от фотото като го изям и близнаци ще направя..за ужас на Харвардския екип,който в случая е по-зле и от британските учени,които изпълняват търговски поръчки

2

художника

преди 10 години

Изключете бекона и наденицата, ако искате деца...-----------------------------------А ако децата не ни искат, изключваме телевизора и право у кръчмата:):):)

fallback