Снимка: sxc.hu

Кога момичетата започват да се вълнуват за това как изглеждат и колко килограма тежат? Досега се смяташе, че в тийнейджърска възраст суетата „удря" момичетата и следейки модните списания и канали, музикалните клипове и женски предавания, те се вглеждат все повече във фигурата си и стават по-взискателни към нея.

Ако родителите не обръщат внимание на младите девойки, тяхната собствена неувереност и комплекси може да избият в сериозни хранителни разстройства като булимия и анорексия.

Шокираща е историята на една австралийка, която споделя за това как 7-годишната ѝ дъщеря се изтезава с глад и упражнения. На тази възраст децата трябва да се учат да четат и пишат, да си играят с кукли и да гледат анимационни филмчета. Не и да спазват диети!

Майката съвсем случайно разбира за плановете на момиченцето си, като намира едно листче, в което детето е описало своя диетичен план.

„Стана ми лошо. Буквално физически се сринах. Сякаш някой ме беше ритнал в гърдите", пише Ейми Ченей в сайта Mamamia.

Според листа на малката Поли момиченцето си позволява да яде само ябълки, киви и йогурт.

А в списъка ѝ с ежедневни упражнения влизат лицеви опори, 16 скока (два пъти дневно) и каране на колело три пъти дневно.

След кратък разговор Поли признава, че е получила съветите за отслабване от друго 7-годишно хлапе.

Ако това ви шокира, изследване от 2009 г. ще ви се стори още по-налудничево. Универитетът във Флорида установява, че 121 момичета на възраст между 3 и 6 години вече се тревожат, че изглеждат дебели (при повечето това е на подсъзнателно ниво) .

Друго изследване, направено в Тексас, обяснява, че конкуренцията между връстниците е много по-опасна, отколкото медийните материали. Има дори случаи, в които деца се разболяват от анорексия още в детската градина.

В новините по ABC неотдавна излиза репортаж за дете в детската градина, което признава на майка си, че изпитва постоянен глад.

„Мамо, имам проблем... постоянно съм гладна, но не мога да ям. Един глас в главата ми казва да не ям", споделя детето в материала, цитиран от huffingtonpost.com.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase