Снимка: Reuters
fallback

Въпреки че през зимата мишниците ни не са на показ, те също трябва да са обект на внимателна и постоянна грижа.

 
Около 43% от жените са с чувствителни подмишници. Това се дължи на факта, че този участък е с най-малка пропускливост на въздух, но високо ниво на влага, което води до различни стойности на pH на кожата там, за разлика от останалите части на тялото.
 
В комбинация с постоянното триене на кожата от дрехите или самото движение на ръцете, чувствителността се увеличава значително.
 
Премахването на окосмяването на подмишниците е обичайно през летния сезон, но често се пренебрегва през зимата. Но дори и тогава, окосмяването трябва да се отстрани, тъй като космите задържат потните капчици и по този начин охлаждат тялото, което през зимата може да доведе до усещане на студ и дискомфорт.
 
Препоръчително е да се избягва бръсненето, тъй като се увеличава рискът от появата на разрези и драскотини по кожата. Всяко едно подобно нараняване може да причини кожно възпаление.
 
Използването на гел или пяна за бръснене са задължителни в случай, че предпочитате този метод за отстраняване на неприятното окосмяване. По този начин се предотвратяват порязвания. Кожата става по-мека и нежна.
 
При избор на дезодорант против изпотяване е препоръчително да се предпочетат продукти, съдържащи естествени и полезни съставки, като лайка или масло от авокадо.
 
Подмишниците е желателно да се измиват непосредствено преди лягане, за да може кожата да си почине и да регенерира през нощта.
 
Още новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Спарко

преди 11 години

Пфффффффффф, ухае на киселичко

13

67686

преди 11 години

Чудна статия.Хора бръснете си мишниците , къпете се , режете си ноктите , бръснете си к*ра.Хигиената е важна - стига ревахте ! :)

12

Out

преди 11 години

"Използването на гел или пяна за бръснене са задължителни в случай, че предпочитате този метод за отстраняване на неприятното окосмяване. По този начин се предотвратяват порязвания" Dragi mi Pisateli I Redaktori s malko mozyk -- pqnata ili gel se upotrebqvat za da ne se polu4avat infecii I sluji za disinfectant pri slu4aino porqzvane I za da omeknat kosmite a NE da predotvratqt porqzvaniq ! xxaxaxaxaxaxaxa Ina4e po glupava Statia ,koqto nqma smisyl ne bqh 4el !

fallback