източник: Reuters

Учени от Мичиганския университет установиха, че женените мъже са много по-щастливи от ергените.

 
В проучването взимат участие 1366 души, които в началото са ергени. На по-късен етап някои от тях стъпват в брак.
 
Резултатите показват, че въпреки затишието в сексуално и емоционално отношение, което е неизбежно в брака, женените мъже са много по-спокойни и щастливи, отколкото ергените, обясняват изследователите.
 
Предишни проучвания, обхващащи ползите на брака, също намират, че след брака много мъже с лошо поведение претърпяват положителни промени. Женените са по-малко склонни към асоциално личностно разстройство, като престъпно поведение, лъжа, агресия и липса на разкаяние.
 
Друго проучване докладва, че венчилото намалява тревожността и риска от депресия и има полезен ефект не само за психическото, но и физическото здраве.
 
Дори еднополовите бракове са здравословни, според специалисти. Броят на посещенията в клиниките от страна на бисексуалните мъже намалява значително, след като щата Масачузетс разрешава сключването им, пише American Journal of Public Health.
 
Всички тези констатации навеждат на мисълта, че бракосъчетанието е от полза в редица отношения и трябва да се подхожда сериозно към тази важна крачка в живота.
 
Още любопитни новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase