Снимка: Reuters
fallback

Случаите на магарешка кашлица в Америка са се повишили с около 18 000 инфекциозни района.

Броят на случаите във Вашингтон се е утроил значително от април до сега, с 1132, докладват от американските здравните власти.
 
Планирани са проучвания и в други щати с повишен риск от бум на магарешка кашлица.
 
Специалисти са на мнение, че епидемията е на път да стане една от най-тежките в продължение на половин век.
 
През тази година в Австралия също бяха регистрирани многобройни случаи на магарешка кашлица. Тези данни показват, че ако не се предприемат действия за ограничаването на заразяването е възможно проблемът да стане световен.
 
Ваксината, която се използва за предотвратяване развитието на магарешката кашлица е същата, която се използва и срещу тетанус и дифтерит. Tdap е ваксина, разработена за приложение при лица между 11-65-годишна възраст и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) през 2005 г.
 
Погрешно е да се смята, че веднъж прекаран коклюшът не повтаря. Възможно е човек да е носител на вируса без да се оплаква от симптоми на болестта. Поради слабата имунна система на децата обаче, те могат да се заразят с вируса, обясняват специалисти.
 
Още новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Приятелю.

преди 11 години

До Невеж!Остави клишетата и виж истината.Аз самият съм лекар и с ужас чета за коклюша,който е "отминал","със страхотен имунитет ,за цял живот "и други глупости...Оказа се че от юни досега семейството ни кашля ужасно,не помагат антибиотиците,температурата е ниска или субфебрилна.Ужасното е закашлянето-сякаш някой зверски вдишва отвътре и те кара да кашляш до посиняване.Сега след близо месец кашлица-след закашляне губя гласа си за около 5-6 минути!

6

Анонимен

преди 11 години

Тея *** пускат болести, за да си оправдаят ваксини, които причиняват автоимунитет, МС, аутизъм... аз лично съм засегнат с автоимунно заболяване след ваксина... бях много добър спортист и ученик. след това всичко се срина... :(( има доста материали в интернет, на английски... може да прочетете

5

Бай Ламби

преди 11 години

Тука в Абсурдистан коклюшът не ни засяга, защото всяко дете минава ваксинация с ДифТетКок ваксина и си имаме имунитет. Ама не ни и трябва коклюш , имаме си достатъчно ГЕРБлюш, БСПлюш, СДСлюш, ДПСлюш и тем подобни ***, срещу които за съжаление няма имунитет ...

fallback