Снимка: Reuters
fallback

„Мравки“ лазят по врата, ръката изтръпва, гърбът е стегнат като в менгеме – най-честата причина за това е многочасовото седене пред компютъра. Състоянието се нарича синдром на невропатия или шийна остеохондроза и може да се диагностицира от невролог.
 
Не прибягвайте до самолечение с разтривки и самомасаж, без да сте се посъветвали със специалист. Ако проблемът е свързан с нервната система, това може само да навреди.
 
По-добре е да се работи в посока на профилактика, за да не се стигне до такава болка.
 
1. Купете си специален ортопедичен офис стол с лек наклон напред.
 
2. Клавиатурата трябва да бъде на нивото на пъпа.
 
3. Мониторът – обратно – да е достатъчно високо – на нивото на очите.
 
4. Всеки час или по-често правете почивки за малка гимнастика за релаксация и раздвижване на мускулите на ръцете, раменете, гърба и кръста.
 
5. Няма специална диета, която може да облекчи това състояние. Все пак се знае, че болният гръб не обича излишни килограми. Затова избягвайте фастфууд и калоричната храна. Включвайте в менюто си продукти с калций, витамини и минерали. Това предотвратява стареенето на костната тъкан и развитието на остеопороза.

Още интересна информация и полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 11 години

Под климатика.

5

Анонимен

преди 11 години

Сложили сте снимка на няква с черни мръсни крака...

4

-

преди 11 години

От години в балнеоложкия център край баните успешно се съчетават лечебните качества на минералната вода и на калта от дъното на соленото езеро. Прилагат се модерни методи на водо-, електро- и парафинолечение. Болни с най-различни заболявания продължават да търсят лек във водите на извора.

fallback