Снимка: архив, Reuters
fallback

Учени от САЩ са открили "ахилесовата пета" на рака на гърдата. Постижението им може да помогне за спирането на развитието на туморите, пише в. "Сънди експрес".

Авторите на проучването от университета "Томас Джеферсън" във Филаделфия са установили, че лекарство, използвано в лечението на диабет, блокира митохондриите на раковите клетки.

Митохондриите са "енергийните централи" в клетките, които изхранват туморите и ускоряват развитието им.

Лекарството метформин, използвано в лечението на диабет, пречи на раковите клетки да се възползват от енергийния запас и туморите претърпяват обратно развитие. "Митохондриите са "ахилесовата пета" на туморите.

Лекарството метформин ефективно изтощава раковите клетки до гладна смърт. Този подход може да промени напълно лечението на онкологичните заболявания. Методът може да се използва и при други видове рак", обясняват учените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

келеша

преди 12 години

до неразбираща:заглавието е такова, щото тъпанарите,занимаващи се с подобна помия - и те нищо не разбират.. това е бизнес и машина за пари,всяко едно проучване е свързано с това,доколко ще е печалбата от него.. ако не беше така, отдавна ракът да е лечим!

10

13

преди 12 години

Интересно!Дано по-бързо практически да помогне на повече жени!

9

Чък

преди 12 години

Метформина е най-използваното лекарство у нас за лечение на диабет.А казват,че риска да се разболееш от рак при диабетиците е по-висок.Къде е истината тогава?!

fallback