Снимка: Reuters
fallback

С вируса ХИВ през 2010 г. са живели рекордните 34 милиона души в света главно поради по-широкия достъп до терапиите, които допринасят да се намалят смъртните случаи, дължащи се на СПИН.

Това се казва в доклад на Програмата на ООН за борба със СПИН, съобщи Франс прес.

Броят на хората, живеещи със СПИН, никога не е бил толкова голям най-вече заради по-големия достъп до терапиите, се отбелязва в доклада.

В сравнение с 2009 г. броят на серопозитивните се е увеличил с 3,3 на сто, а броят на новите заразявания с ХИВ остана стабилен - 2,7 милиона, макар че тенденцията е към спад.

За сметка на това броят на смъртните случаи, свързани със СПИН,намалява с 5,3 на сто, засягайки около 1,8 милиона души, защото сегашното състояние на изследванията позволява да се спасят човешки животи, твърдят експертите от ООН.

"Само преди няколко години изглеждаше нереалистично да сеоповести, че епидемията от СПИН ще бъде изкоренена в краткосрочен план, но научните изследвания, политическата подкрепа и обществената реакция започват да дават своите плодове", заяви изпълнителният директор на Програмата на ООН за борба със СПИН Мишел Сидибе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

asere

преди 12 години

34000000 болни от *** ***!???!!Това е предпоставка за заразяване на още толкова!!Защо не ги оставят да мрът!!

1

9.11

преди 12 години

СПИН е създаден изкуствено от САЩ и умишлено разпространен в Африка чрез "задължителна ваксинация" използвайки военен режим в Конго. Справка филма "Произходът на Спин". От него са загинали 33 милиона души, и над 30 млн. са носители. Той е част от плана за намаляне на населението на Земята, наред с птичи и свински грип и ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА ВАКСИНИРАНЕ!!! НЕ ГО ПРАВЕТЕ, ЗАЩОТО ВЪВ ТЕЗИ ВАКСИНИ ИМА ЖИВОТИНСКИ ХОРМОНИ! Получават се канцерогени мутации, имаше и смъртни случаи.

fallback