Снимка: Reuters
fallback

Жителите на Великобритания все по-често се оплакват от медицинските служители, съобщи  Daily Telegraph. През 2010 г. броят на подадените жалби е нараснал близо с една четвърт, в сравнение с 2009 г.

Изключените от регистъра медицински работници през 2010 г. са 92-ма души, което е своеобразен рекорд. Още 106 лекари са били с временно отнети права.

Най-често британските пациенти изказвали недоволство от общопрактикуващите лекари. От тях се оплакват половината от подалите жалби, като повечето жалби са срещу лекари от мъжки пол.

Причините за подаване на сигнал най-често са професионалните качества на лекаря, както и грубото отношение към пациентите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

ако лекарите започна

преди 12 години

да ходят в съда за законова компенсация за персонална обида ,грубост ,затрудняване на пряката им дейност ,нарушение на личните им права !!!Медала винаги е с две страни!!

4

Анонимен

преди 12 години

Не пишете обаче колко са на брой жалбите към лекари във Великобритания за периода. Според отчетите през 2010 г. са се оплакали над 43 000 британци. В България са в пъти по-малко жалбите и съответно наказанията. Ясно е, че адвокатите са гладни, след като намаляха много приходите им от сделки с недвижими имоти. Факт е, че британците, които се лекуват в България, са много доволни от обслужването, но не и от условията. С една дума, българи, не плюйте по лекарите си!

3

видно е

преди 12 години

Адвокатурата изгладня и насъква ***.

fallback