Снимка: БТА
fallback

Изключително тежко остава състоянието на 46-годишната Албена Самуилова, която пострада при зверската катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, при която загинаха осем души.

Жената е с опасност за живота заради преживените тежки травми и инфекции. На този етап лекарите не се ангажират с прогнози за нейното възстановяване.

Пострадалата е здравнонеосигурена и лечението й до този етап струва на болницата 7000 лева.

Oще по темата

Албена от Бургас лежи в реанимацията на Университетската болница вече трети ден.

"Жената губи мозъчна течност и ако до края на седмицата този процес не спре, ще се наложи спешна операция на пострадалата, която е получила сериозна инфекция след катастрофата", съобщи началникът на неврохирургията д-р Христо Желязков.

"Става въпрос за тежка травма, която е разтрошила черепа на малки фрагменти", коментира шефът на спешното отделение д-р Чавдар Стефанов.

Той допълни, че в момента има риск от допълнителна инфекция на раните, прекарване на пневмония и бъбречна криза. По тази причина лекарите не могат да се ангажират с прогноза дали Албена ще живее.

Другите пострадали от катастрофата на автомагистрала "Тракия" се очаква идната седмица да претърпят различни операции, които са необходими за пълното им възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

B.U.F.U.

преди 12 години

Е Номер 8 Ти изтрепа рибата Много ги разбираш как реши че няма да има пари ?? За Магистрали има Пари ! За Стадиони има Пари ! За Некви 5 Етажни блокчета има Пари ! Ама като някои трябва да извади за някои пострадал ..... Се нямало Бюджет ! Иначе за държавата ДА не тя е виновна ! Виновни са онези комплексарчета в парламента ! Дето ако ги хвана ще ги гримирам Всичките ! Само лапат пари и си изживяват Детството и ми ходят тежко ! МИШКИ ! Ама не осъзнават че хората са прекалено изнервени вече .... !

34

МИЕТ

преди 12 години

Причините довели до тази катастрофа , до аналогични други ЖП и автобусни, а и до ежедневната война с много жертви по пътищата , са следствие от слабата държавност.Изпълнителната власт и контролните органи не провеждат методична и последователна борба и присъствие за законност и ред , а имитират дейност с шумни акции , които имат ефект за ограничен брой български граждани. Всеки народ има криминална енергия , но всяка държава създава начини за респектирането ,овладяването и наказанието й. Който нарушава правилата , реда и законите в държавата , ако административните и наказателни мерки не могат да го вкарат в правия път - трябва да завършва в затвора .Ако това бе реализирано нямаше да има проблеми също и със съмнителни хранителни продукти - местни и чужди, с лекарства , с наркотици , с училища , с болници ,с екологията и отпадъците, с масова престъпност от малограмотно номадско население прехранващо се само с кражби , просия , търговия с деца , телефонни измами , нямаше да има толкова голяма корупция, подкупи , лошо обслужване на гражданите и разбира се големия брой на тежките престъпления срещу личността. Като начало за възстановяване на всяка държавност е изискването пред закона всички да са равни.В Германия държавата е силна , защото това е изпълнено. Петер Граф бащата на Щефи Граф бе осъден заради неплащане на данъци , преследвани от закона бяха Хелмут Кол , шефа на Дойче Банк .Военният министър - Карл-Теодор Цу Гутемберг беше на върха - любимец на германците и най - вероятният кандидат за следващ канцлер. Заради няколко преписани пасажа в докторската си дисертация по конституционно право обаче , той не само се отказа от докторската си степен , но подаде оставка и като министър ! Цу Гутемберг направи това , защото уважава законите , морала , себе си и народа си !В България , за съжаление такива примери няма!

33

Mimi

преди 12 години

Neka badem edinni i se obichame.Samo taka shte pobedim zloto i zlobztz.Badete zdravi !!!

fallback