Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Японските здравни власти временно спряха използването на ваксините на компаниите Pfizer и Sanofi Pasteur, докато трае разследването  по изясняване на обстоятелствата около смъртта на четири ваксинирани деца.

Както съобщава АП, забраната за поставяне на ваксини срещу пневмония, някои видове менингит и други инфекции е била приета още на 6 март.

На починалите деца са били поставени ваксините Prevenar и ActHIB, произвеждани съответно от Pfizer и Sanofi Pasteur.

Ваксинираните деца били на възраст от 6 месеца до 2 годинки. Те починали в периода от 2 до 4 март. При едно от децата смъртта е настъпила непосредствено след поставянето на ваксината, другите са починали три дни след нея.
Ваксинирането на японските деца с тези ваксини е започнало преди две години.

Общият брой на ваксинираните деца е над 1 млн.

ActHIB е получила одобрение във Франция през 1992 г., а година по-късно – в САЩ. От японския клон на Pfizer заявиха, че компанията сътрудничи на следствието. Препаратът Prevenar на Pfizer се прилага в САЩ повече от десет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

113

преди 13 години

Мери, мери ти от коя мафия си ? От тъпата или *** , или от двете? Много ги разбираш ти нещата и хубавите ваксини.

13

ан

преди 13 години

Дано не ти се налага ,но по -големите ще ти кажем ,че няма начин да не отскочиш до близката аптека и до върволица от лекарисамо с източна не става Пробвай ,но когато видиш зор бързайПРИ температура 39,5 отвътре изгаряш отвътре и незнам източната да помагалошото е че ви прибират парите разни шамани ,а лекарите трохите

12

галактика

преди 13 години

Въз основа на личен опит преди няколко години изключих фармацията като нещо положително ---- Въз основа на лични наблюдения вече изключвам и достоверността на поставяните диагнози на повечето болни ---- Малко примери - на едно момче съобщиха, че има левкемия /без това да е вярно/ , на едно момичевце препоръчаха вадене на сливици /специалистът ги върна - не било необходимо/, на моя близка извадиха жлъчката / оказа се, че не е трябвало / и т н ---- Признавам източната и народната медицина

fallback