Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

В Хондурас влезе в сила закон за забрана на тютюнопушенето на обществени места, съобщи АФП.

Забраната за пушене важи за офисите, супермаркетите, спирките на градския транспорт и  дискотеките.

Особеното в хондураския закон е, че гражданите имат право да извикат полиция, когато член от семейството пуши без съгласието на останалите.

Тези пък, които пушат на улицата трябва да спазват 2 м дистанция от пешеходците, които не пушат. Нарушителите ще бъдат наказвани със солидни глоби.

Здравният министър на Хондурас определи приемането на закона, като „исторически събитие“.

Според него, жестоките мерки срещу пушачите ще доведат до понижаване честата на редица тежки заболявания.

Подобни закони, ограничаващи пушенето на обществени места вече са приети в Уругвай, Колумбия, Гватемала, Парагвай и Перу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Фаса

преди 13 години

Нека да направят заведенията само за пушачи или само за непушачи. Да видим после кои ще фалират на втория - третия месец. Дори сега с това разделение в заведенията залите за непушачи са празни а тези за пушачи се пръскат по шевовете. Ако има заведения за пушачи и отделно за непушачи хората ще си влизат на собствен риск, но никой няма са ди направи завесението си за непушачи, защото оборота ще му падне. В този ред на мисли и алкохолиците вредят на себе си и на другите, хаиде да им направим зали.

47

roll2puff

преди 13 години

Така е Митко, май съм се повредил от много четене на статии в нета :)

46

Анонимен

преди 13 години

***, така вредите и на нас, въобще не ни пука вие с колко години ще си съкратите живота и колко болести ще си навлечете.. ФАКТ е че по света по-необразованите са привърженици..така че не ми се правете на много интелигентни!

fallback