Снимка: БГНЕС
fallback

Учените изразиха сериозни съмнения относно безвредността на електронните цигари, които се рекламират като безопасно средство за отказване от тютюнопушенето.

Специалистите от Калифорнийския университет призоваха продажбата на електронните цигари да бъде спряна.

Те са провели тестове на пет марки електронни цигари, като са отчели  техния дизайн, точност на маркировката, съдържанието на никотин, наличието на дефектни части, начинът им на използване, херметичността, инструкциите за използване и дори рекламата.

Оказало се, че за разлика от обикновените цигари електронните внасят в организма изпарения, които го товарят с токсини.

Вредните вещества се отделят при нагряването на специалния патрон, лежащ в основата на конструкцията на цигарата, съобщи Hot-Info.ru.

По думите на учените от електронните цигари се развива дори по-силна никотинова зависимост. По този начин те не носят никаква полза на желаещите да спрат да пушат.

Производителите правят електронния заместител на цигарите много по-вкусен, като добавят различни ароматични вещества.

Освен това те не информират потребителите за последиците от използването им.

По-рано Световната здравна организация стигна до извода, че няма никакви доказателства за това, че употребата на електронни цигари е безопасна за човешкото здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

пламен

преди 11 години

по принцип нищо което влиза във белите ни дробове не е безвредно дори чисти кислород . Предимството е че не тровите останалите и излиза по евтино и пак си набавяте никотина .през тървата световна е имало реклами които са твърдели че тютюновите цигари са ПОЛЕЗНИ !?

41

бат Миро

преди 13 години

Използването на една торба няколко(много) пъти, не означава, че трябва и да мизерясаш. Хайде не се опитвай да остроумничиш. Много добре разбра (надявам се) какво исках да кажа с това да се използват други торбички различни от найлонените. Не се прави на разсеян. Да съм казал някъде ако ще ползвате една торба спрете да се къпете миете или от сорта?

40

Подобна -за 19

преди 13 години

И по това време (на баба ти) се разнасяха такива миризми, че ти е бедна фантазията.А миенето на кофите харчи толкова вода, че ще трябва да пестим от къпане или миене на нещо друго и накрая ще се окаже, че сме вътре.

fallback