Министър Божидар Нанев. Снимка: БГНЕС
fallback

"Съвсем скоро предстои да се вземе решение, с което да се осигурят обещаните средства за здравноосигурителните плащания", обяви пред журналисти министърът на здравеопазването Божидар Нанев.

По думите му с решение на Народното събрание могат да бъдат отблокирани 350 милиона лева преходен остатък от резерва на Националната здравноосигурителна каса.

"Средствата ще бъдат насочени за заплащане на всички дейности в системата на здравеопазването – извънболнична и болнична помощ и лекарства за домашното лечение на пациентите", каза той.

"Това ще успокои системата, ще премахне напрежението и ще подпомогне стъпките за развитие на здравната реформа", смята министърът.

Според него всички, работещи в системата на здравеопазването, които са засегнати от забавените плащания, имат известно основание да бъдат недоволни.

Той обаче посочи, че "това, което е обещано от страна на правителството, премиера и финансовия министър, ще се случи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

vm-lekar

преди 14 години

А относно министъра - не му се сърдете.Той си е ***, който изпълнява каквото му кажат.

31

vm-lekar

преди 14 години

много голямо дърво ще гризеш, Локсли.Не ругай докторите, че не знаеш кога ще ти потрябват.

30

Liudmila

преди 14 години

Ужасия, капака на затъването, цените се вдигат непрекъснато, един пенсионер по болест взема 170 лева пенсия и здравната каза им оряза на болните от Паркинсон, най-доброто лекарство "мирапексина" и трябва да се доплаща по 200 лева за да го пиеш.Как си го представяте господа министри ли сте, шефове на здравни каси ли незнам към кого да се обърна и кой да наплюя, това на нищо не прилича.Дали някой от Вас дами и господа които си играете със съдбите на хората има представа какво е да си неподвижен.

fallback