Снимка: Sofia Dental Meeting
fallback

България става домакин на най-големия в Източна Европа форум на зъболекарите.

Над 30 лекции, повече от 20 практически курса, 10 клинични демонстрации, както и 2 трансмисии на живо от специализирана клиника ще се проведат в рамките на Sofia Dental Meeting 2009.

Форумът продължава от 1 до 4 октомври в София.

Международният конгрес се провежда за втори път у нас. Целта на организаторите е България да стане традиционен домакин.

В рамките на форума ще бъдат представени малко известни у нас материали и методи за зъболечение.

Ще бъдат показани „трикове”, които спестяват време и пари на пациентите като поставяне на керамична коронка за 20 минути (традиционно тази процедура трае няколко дни), пародонтологична операция с лазер, възстановяване на зъб чрез съвременни технологии други новости.

За първи път ще бъде организиран ВИП-курс за най-добрите специалисти по дентална медицина у нас.

Курсът ще бъде ръководен от един от основателите и бивш президент на Европейската Естетична Дентална Академия проф. Бичачо.

Един от доайените на съвременната имплантология проф. Саадун от Франция ще учи нашите зъболекари на най-новите тенденции в тази модерна дисциплина.

Практикуващите зъболекари ще „се учат” на свински и агнешки глави (чиято зъбна анатомия е сходна с тази на човека). 

По време на конгреса ще бъде излъчена „на живо” операция за разкриване на импланти и поставяне на надстройки на пациент.

„На живо” ще бъде направена и демонстрация на изработване на порцеланови фасети.

На форума ще бъде представен и анализ и резултати от проучването на зъбното състояние на българите. То е направено сред 3 000 души от д-р Дамянов и д-р Бонев,преподаватели във Факултета по Дентална Медицина към Медицинския университет в София.

Подобно изследване не е правено у нас през последните 20 години. Фокусът тази година ще бъде върху състоянието на зъбите на децата.

Целта на международната среща е българските специалисти да „сверят часовника си” със съвременните технологии и методи, без да се налага да пътуват до Ню Йорк, Чикаго или Париж, където традиционно се провеждат подобни форуми.

В България пристигат над 20 световноизвестни зъболекари, които ще споделят опита си със своите български колеги.

Сред тях е и д-р Мауро Фрадеани – светило в съвременната естетична дентална медицина, чийто пациенти са едни от най-богатите и влиятелни хора в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

oh boli

преди 14 години

az predlagam da zamenq nqkoq svinska ili agne6ka glavi4ka s moqta ostanala po4ti bez zabi usta, za da se u4at zabolekar4etata. i te dovolni, 4e se u4at varhu 4ovek i az sa6to ako ne mi predstavqt fakturata.

7

Минувач

преди 14 години

Обикновено участието в такъв форум се заплаща около 10,000 евра! Малко са дентистите, които могат да си го позволят.

6

Анонимен

преди 14 години

В момента имаме доста добри зъболекари (искрено съчувствам на тези, които не са попадали на такива), но страшното е, че като гледам сегашните студенти по стоматология (имам достъп до такива), Господ да ни е на помощ след няколко години. Идват лекари с престиж да се молят за една 3-ка по химия в -ви курс на отрочето си. Мъка, мъка!

fallback