Снимка: БГНЕС
fallback

Англия бе победена от Италия след дузпи във финала на Евро 2020 в неделя вечерта, а футболното "завръщане" беше спряно от страна на Роберто Манчини на стадион Уембли.

За Италия това беше второ европейско първенство и шести основен трофей. Преследването на отбора на Англия за първа титла от Мондиала от 1966 г. насам продължава.

След като Маркус Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака пропуснаха дузпите си, душевната болка на английския отбор беше очевидна.

Когато медалите им бяха връчени, повечето играчи на "Трите лъва" ги свалиха от врата си почти веднага.

Докато треньорът Гарет Саутгейт все пак го остави на врата си, капитанът Хари Кейн, голмайсторът Люк Шоу, централният защитник Джон Стоунс и Рашфорд веднага ги свалиха.

Мейсън Маунт направи същото, както и останалите полузащитници Калвин Филипс, Джак Грийлиш и Джуд Белингам.

Вратарят Аарон Рамсдейл, който не игра нито минута за Англия това лято, последва примера, заедно с Кайл Уокър, Санчо, Бен Уайт, Бен Чилуел, Конър Койди, Рийс Джеймс и Фил Фоден.

Премахването на сребърни медали е тенденция в спортния свят през последните години.

Играчите на Манчестър Сити свалиха своите медали, след като загубиха финала на Шампионската лига от Челси през миналия сезон, докато футболистите на Англия направиха същото след последното си поражение от Световната купа по ръгби от Южна Африка през 2019 г.

Докато много фенове смятат, че актът на премахване на медал е лошо спортменство, много спортисти очевидно смятат, че второто място не е нещо, което трябва да се празнува.

Спортистите, които свалят своите медали, се срещат по-често в отборните спортове, отколкото в индивидуалните състезания

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Баба Гена

преди 2 години

Ей англйиски лакомии!! *** то така не може - хем не щете да сте у Европата и се отделихте вече, хем па и Европейска купа искате.

53

Весело ми е

преди 2 години

Цял месец слушахме "Its coming home". Цял месец слушахме как "английските джентълмени" по трибуните освиркваха химните на гостуващите отбори. Днес с удоволствие слушам "Its coming Rome" и се наслаждавам на шокираните и ревливи лица на английските фенове след финала.Честта на една нация се поределя по отношението й към другите.Щом англичаните не уважаваха своите опоненти, заслужиха си резила с дузпите. Съдбата е к***а.Днес е на твоя страна, утре те прецаква боледнено, особено ако си го заслужиш

52

лигочи

преди 2 години

съвременния свят се пълни с хора на всички нива и позиции които не оценяват животате се чустват недооценени ако са на 2 место или ако имат по-ниски заплати от другитетова се нарича лиготия или алчност но не е добро

fallback