Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

След напрегнатия финал на Евро 2020, в цяла Италия имаше сцени на радост, след като футболният им отбор победи Англия с 3:2 след дузпи в Лондон.

Във фен зона в Рим хиляди фенове започнаха да скачат в чист възторг, да крещят и да се прегръщат.

Победата на стадион "Уембли" донесе на Италия първата европейска титла от 1968 г. насам.

Англия остава без голям трофей от 1966 г., когато побеждава Западна Германия във финала на Световното първенство с 4: 2.

Феновете на Ecstatic Italy започнаха улични партита в цялата страна веднага след дузпите.

"Толкова съм щастлив! Ние сме еврошампиони, ще празнувам цяла нощ, ще празнувам цяла нощ!", заяви Беатрис Матиоли в Рим пред агенция Ройтерс.

"Невероятно е, невероятно е, не можете да се почувствате по-добре от това, невероятно е, спечелихме финала!" крещи Стефано Гучи, друг поддръжник в италианската столица.

Фен зоната на пиаца дел Пополо в Рим повтаряше емоциите на нощта: от зашеметяваща тишина след ранния гол на Англия до вълнението, когато Италия изравни, а след това и до диви тържества след дузпи, които някои едва успяха да наблюдават от нерви.

Ракети и фойерверки избухнаха, италианските знамена изпълниха небето и пълната радост се върна в страна, която отчаяно се нуждаеше от това. След ада на пандемията футболният рай върна усмивките на тази нация.

Звездата на това, което наричат италианско чудо, е Роберто Манчини, който спаси националния отбор от срама, че не се класира за последното световно първенство, в страна, непобедена в 34 мача.

Той донесе младост и увереност в италианския отбор и накара италианците да се влюбят отново в "адзурите". И така Италия спечели първата си европейска футболна титла от 1968 г. насам: шампиони на Европа. И все пак тази вечер Италия се чувстваше на върха на света.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

муспи

преди 2 години

И Африка е недоволна и иска преиграване с български съдии. Защото расистите не можаха да преглътнат факта, че нападението на родината на футбола е шоколадово - дарк, без мляко и етерни масла!

16

Закон за запазване

преди 2 години

С прецизни изпълнения на първите две дузпи, Хари Кейн и особено адашът му Хари Макгуайър бяха на път да почернят живота на вратаря на скуадра адзура. Следващите трима изпълнители на дузпи за англичаните обаче умножиха по нула тази тенденция. Нещо повече, благодарение на техните изпълнения, бялото слънце на надеждата огря лагера на италианците и заедно със спортното му майсторство, превърнаха вратаря Донарума в играча на Евро 2020.

15

Анонимен

преди 2 години

До Ха!!!!!Дори само двама от тримата да бяха вкарали, щеше да е Англия. Пък дори един да беше вкарал, щеше да се продължи и нямаше да е толкова неловко. Но не подбраха най-добрите за случая, а какво им наредят. Дано им е за урок.

fallback