Снимка: БГНЕС
fallback

Украйна стигна 1/4финалите на УЕФА Евро 2020, след  като в драматичен сблъсък на „Хемпдън Парк“ в Глазгоу надви Швеция с 2:1 след продължения.

Олександър Зинченко бе героят с гол и асистенция, а победният гол за украинците падна в 121-ата минута, точно когато изглеждаше, че ще се стигне до дузпи.

Преди това двата тима си размениха по един гол през първото полувреме и имаха своите възможности. Шведите удариха 2 греди, а украинците една преди да стигнат до успеха в самия край, в които вече имаха и числено предимство.

Това е най-големият успех за украинците от световното през 2006-а, когато също стигнаха до ¼-финалите. Сега те ще срещнат Англия в следващата фаза.

За скандинавците Деян Кулушевски стартира след двете си асистенции срещу Полша. Андрий Шевченко пък направи 2 промени от загубата срещу Австрия, залагайки на Тарас Степаненко и Серхий Кривцов на местата на Виталий Миколенко и Руслан Малиновски.

Подробности за мача четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 години

Русия и Турция са зло.

32

Фен

преди 2 години

1/8 фин. бяха на масовото хара кири, което си направиха големите отбори.Испания аа да глътне вода, Германия не знам защо не повтори мача с Португалия, а Франсета и Швеция според мен откровено подцениха. Емо се скъса да цели гредите, това пък си е луд карък, а червените картони са добре дошли за тия, дето искат да направят приятно впечатление и продължават. Дано съперниците им са си извадили поука.

31

Анонимен

преди 2 години

Изключително слаб мач.

fallback