Снимка: БГНЕС
fallback

Чехия победи Нидерландия с 2:0 и поднесе първата сериозна изненада на Евро 2020. "Лалетата" не успяха да намерят себе си в днешния ден и заслужено загубиха 1/8-финала, който се игра в Унгария, пишат от Gol.bg

Чехите достигнаха до успеха с два гола през второто полувреме. Попаденията обаче паднаха след като Матайс де Лихт бе изгонен с директен червен картон в 55-та минута. Първият гол за символичните гости падна в 68-та минута, а негов автор стана Томаш Холеш. За второто попадение, което падна в 80-та минута, Холеш този път бе в ролята на асистент. Той намери непокрития Патрик Шик, който с техничен удар съвсем отчая "лалетата".

На 1/4-финала Чехия ще мери сили със състава на Дания, а Нидерландия се прибира вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

пущиняк

преди 2 години

да си ходят да си правят пируетите по ниската земя! То дори и преди Де Лихт да играе с ръка, Шик го побутна доста здраво за да падне! Истината е, че чехите заложиха на грубия футбол, но противно на логиката, вместо те да останат с човек по-малко, с 10души остана по-негрубо играещият отбор!

20

пущиняк

преди 2 години

До Анонимен 22,Не се знае кой-кого! Те и нидерландците летяха в небесата след три победи в груповата фаза, ама чехите бързо ги приземиха! Чест прави на руският съдия, че въпреки напрегнатата политическа ситуация между Чехия и Русия напоследък, свири двубоя за Чехия. Допускаше по-груба игра, която беше напълно по вкуса на чехите! Те чехите, в интерес на истината, нямаха нито една напълно чисто отнета топка! Все с блъскане, с влизания, ама и това е част от футбола, а "лалетата" с техния "балет"

19

Анонимен

преди 2 години

Ще ги видим чехите следващия мач ... как ще се наакат

fallback