Снимка: БГНЕС
fallback

Испания унижи Словакия в последния си мач от груповата фаза на Евро 2020. "Ла Фурия" постигна категорична победа с 5:0 на стадион "Ла Картуха" в Севиля, съобщават от Gol.bg

Мартин Дубравка си отбеляза куриозен автогол в 30-ата минута, а в последните секунди на първото полувреме Лапорт (45+3‘) удвои преднината на своя отбор. След почивката испанците не спряха да атакуват и реализираха нови 3 попадения чрез Пабло Сарабия (56‘), Феран Торес (67‘), както и нов автогол – този път на Юрай Куцка (71‘).

Това е първа победа за испанците на Евро 2020, след като в предните два мача завършиха наравно с Швеция (0:0) и Полша (1:1).

Селекцията на Луис Енрике тотално надигра своя съперник днес, като през първата част не му позволи дори да отправи удар по посока вратата на Унай Симон.

Добрата новина за треньора на "Ла Фурия" беше завръщането в игра на капитана Серхио Бускетс, който преболедува коронавирус и пропусна първите две срещи от групата.

На 1/8-финалната фаза Испания ще се изправи срещу Хърватия, докато отборът на Словакия напуска надпреварата заради лошата си голова разлика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 години

За щастие не беше България, имаше 8 - 0 в първите 10 менюта

6

Анонимен

преди 2 години

Дано Хърватия унижи пък тях.

5

Бутафория

преди 2 години

Нормално. Европейско с 24 отбора. Какво очаквате? Отбори като Словакия, Турция, Северна Македония и кой ли още не. Как няма да им вкарат 5? 2 пъти повече мачове, но кой ги гледа. Неутралният зрител губи интерес.

fallback