Снимка: БГНЕС
fallback

Италия продължава с шеметното си представяне на Евро 2020, след като победи с 1:0 Уелс и завърши група "А" с пълен актив от 9 точки.

Успехът на стадион "Олимпико" донесе Матео Песина с гол в 39-ата минута след асистенция на Матео Верати. През всички 90 минути домакините контролираха мача, а малко след началото на второто полувреме "драконите" останаха с човек по-малко на терена. Тогава Итън Ампаду беше изгонен с директен червен картон.

Така Италия ще играе 1/8-финал на стадион "Уембли" в Лондон. Там съперник ще е 2-ият отбор от група "С", т.е, Австрия и Украйна, които играят помежду си утре. Уелс остава на 2-ро място и ще пътува до Амстердам, където среща 2-ия от група "В". Там са Белгия, Русия, Финландия и Дания.

След днешния мач Италия има и още един повод за гордост. Хората на Роберто Манчини вече са в серия от 30 поредни срещи без загуба, което е изравнен рекорд за страната. Предишната серия датира от 30-те години на миналия век и е поставена под ръководството на легендарния селекционер Виторио Поцо, който спечели две световни титли начело на "адзурите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 години

До 10До сега играха само като домакини ,ще ги видим като гости кой ще размажат.Това първенство е пълен фалш,едни отбори играят мачовете си като домакини ,други пък нямат и един домакински мач!

9

Гроби Таласомо

преди 2 години

Трудно е да се пребориш със сички Маали в Европа. Третата Маала ще играе финал. Те са малко по-бели от другите Маали;)))

8

Италия

преди 2 години

Ще ги размажем всичките! Forza Azzuri! Forza Italia!

fallback