Снимка: БГНЕС
fallback

Собственикът на “Левски” Наско Сираков оповести дългоочакваната новина от всички фенове на клуба. Легендарният нападател обяви, че столичани ще имат нов собственик, който е чужденец и с когото всичко вече е договорено.

Навръх 107-годишнината на клуба, голмайстор №1 на “сините” заяви, че англичанин с бизнес в Ню Йорк ще го замени като мажоритарен собственик и идва с намерението да инвестира сериозно, особено в нов стадион.

Сираков трудно сдържаше емоциите си, а освен това обяви, че остава в клуба като президент и ще отговаря за псортно-техническата част.

Ето какво каза той в началото на празненствата по случай годишнината от създаването на клуба

“Тук, на това място, където е започнало всичко, сега е време да обявя едно ново начало за нашия клуб. Това са преговори и кореспонденция за повече от шест месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, те работят от четири дни. “Левски” ще има нов собственик.

Когато е завършено всичко, той ще излезе и ще ви запознае с нещата. Договорили сме се.

Поема всички задължения, осигурява издръжка, с която да се върне клуба там, където му е мястото. И приоритет №1 е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин.

Изпращаме най-тежката година в “синята” история, но когато дойдох преди една година, единственото, което обещах беше, че “Левски” ще го бъде и няма да фалира. Мисля, че сме го изпълнили. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам.

Човекът няма нищо общо с политика, политически обвързаности, англичанин е. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк.

При всички положения ще имаме нужда от съдействие от държавните органи за новия стадион. Който ще бъде построен изцяло от нулата, ще бутнем кабриото. Искам да кажа на всички държавници - да не им се налага да се сблъскат със “синята” любов. И оправдания какво ще кажат другите отбори тук не важат. Защото ние единствени сме си построили сами стадиона. Искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на пътя на “Левски” към Европа, където ни е мястото=

По желание на новия собственик аз ще остана като президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част. Футболът е бизнес, но никой не инвестира 100 или 150 милиона евро, защото са ни много хубави очите. Има инвестиционен план, който ако не се изпълнява, акциите ще се върнат при мен”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 2 години

Пак е сложил сините очила, чакаме синьото робство. И заплахи към държавните органи отправя. Дрогиран ли е, пиян ли...

54

Иван

преди 2 години

Не разбирам такова поведение, където се казва, че Левски има нов собственик, но не се посочва кой е той. Всичко у нас става и остава скрито-покрито.

53

СМЕХ....

преди 2 години

САМО НАИВНИЦИ *** И ЗАТЪРКАНИ СЕЛЯЦИ ИНВЕСТИРАТ В БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ , КОЙТО Е КАЦА БЕЗ ДЪНО.

fallback