Снимка: БГНЕС

"Беше неправилно поискана оставка и неправилно подадена, под политически натиск. Можехме да бъдем наказани тогава, затова Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можехме да бъдем извадени от всички състезания", заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пред бТВ по повод завръщането на Борислав Михайлов начело на футболната централа.

Вчера стана ясно, че Агенцията по вписванията отказва да впише Михайлов отново като президент на БФС, тъй като в устава на организацията няма такава процедура като оттегляне на оставка.

"Няма вариант да има безвластие. Още преди година и половина казах, че Михаил Касабов беше неправилно вписан изпълняващ длъжността. Има правила и аз съм те да се спазват. Беше неправилно поискана оставка и неправилно подадена, под политически натиск. Поради тези причини аз от година и половина не се подписвам под протоколите на Изпълкома. Това беше вмешателство в една независима организация. Оставката беше подадена под натиск от премиера. Той и мистърът на спорта излязоха и казаха, че Михайлов трябва да си подаде оставката. Можехме да бъдем наказани тогава, затова Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можехме да бъдем извадени от всички състезания", коментира Лечков.

Той допълни, че оттеглянето на оставката от страна на Михайлов, само ден след като Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президентския пост, е стечение на обстоятелствата и двете събития нямат нищо общо между себе си.

Коментари Напиши коментар

60

God

преди 1 месец

И за какво са можели да бъдат наказани ако са си вършили работата по закон? Не може Михайлов да излиза на откриването на международен спортен форум пиян като мотика и да очаква подкрепа от държавата. Поне малко достойнство да има този човек.

59

НОВО ПЕТ

преди 1 месец

АЙДЕ, МАХАЙТЕ СЕ ВСИЧКИ ОТ БФС....ВИДЯХМЕ ЗА 16 ГОДИНИ ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕТЕ

58

сминдух енд чесън

преди 1 месец

Що не пусна жалба