Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин се оказа замесен в провала на проекта за европейска футболна Суперлига, твърди германското издание "Зюддойче Цайтунг".

Путин е използвал влиянието си над собственика на Челси Роман Абрамович и го е принудил да се откаже от участие в турнира. Именно Челси беше първият от шестте английски отбора, които обявиха оттеглянето си от планираната надпревара.

Още по темата

В понеделник Абрамович е получил известие от Кремъл, че Русия е против Суперлигата, тъй като това не било в интересите на страната. На Роман Абрамович било припомнено, че "Газпром" е спонсор на Шампионската лига и трябва да остане такъв. В Санкт Петербург пък е насрочен финалът на Шампионска лига през 2022 година, а през това лято там се очакват и мачове от европейското по футбол.

"Голямата световна политика изигра своята роля. Абрамович в никакъв случай не би желал да развали отношенията си с Путин", пише изданието. И отбелязва, че руският олигарх едва ли е променил мнението си само заради протестите на феновете, каквато роля те сами си приписаха, предаде БНР.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase