Снимка: БГНЕС
fallback

Залцбург игра смело, но загуби с 2:6 от Байерн Мюнхен в двубой от група "А" на Шампионската лига, игран на стадион "Ред Бул Арена".

Австрийските "бикове" направиха мечтан старт с попадението на Мергим Бериша в четвъртата минута, но постепенно хегемонът на Европа се овладя и сътвори пълен обрат до почивката.

Първата от двете дузпи за Байерн беше отменена, но при втората Роберт Левандовски изравни, а малко преди почивката Расмус Кристенсен си заби автогол. И при двата гола за гостите заслугата беше изцяло на Томас Мюлер.

Масая Окугава изравни в средата на второто полувреме, но към края Байерн нанесе четири тежки удара чрез Джером Боатенг, Лерой Сане, Роберт Левандовски и Люка Ернандес.

Така момчетата на Ханзи Флик постигнаха рекордна 14-а поредна победа в Шампионската лига и са на върха в групата си с пълен актив от 9 точки. Залцбург е на дъното с една точка.

Реал Мадрид пък извоюва първа победа в Шампионската лига през този сезон, след като се наложи над Интер с 3:2 в двубой от третия кръг на Група В.

Двата отбора спретнаха истинско зрелище за зрителите, като след малко повече от половин час "белия балет" водеше с два гола преднина, благодарение на Карим Бензема (16') и Серхио Рамос (33'), за който това е попадение номер 100 с екипа на мадридчани. Малко след това обаче Лаутаро Мартинес (35') намали. Драмата през втората част продължи и Иван Перишич (68') изравни, но Родриго (80') сложи точка на спора.

Така първата треньорска битка между Зинедин Зидан и Антонио Конте завърши с победа за французина и Реал вече е на второто място в групата си с актив от 4 точки, колкото има и Шахтьор Донецк. Лидер е Борусия Мьонхенгладбах с 5 пункта, а Интер е на последна позиция с 1 точка.


Подробности за мачовете четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Байрен

преди 3 години

До дедо Ташункоказва се Байрен

1

дедо Ташунко

преди 3 години

Браво, Байерн Мюнхен! В момента сте номер едно в Европа, а може би и в света.

fallback