Снимка: БГНЕС

Барселона победи с 2:0 като гост Ювентус в голямото дерби от група "G" на Шампионска лига.

Осман Дембеле изведе гостите напред в 14-ата минута, а в 90-ата Лео Меси беше точен от дузпа, за да оформи крайния резултат. Успехът на каталунците можеше да е далеч по-изразителен, ако не бяха многобройните пропуски пред вратата на Войсчех Счесни.

Италианският първенец вкара три гола, дело на Алваро Мората, но и трите бяха правилно отменени за засади. Като цяло победата на Барса беше напълно заслужена, а защитата на "бианконерите" игра под всякаква критика.

В класирането Барселона има пълен актив от 6 точки, докато Юве остава с 3 т. В следващия кръг на 4 ноември торинци гостуват на Ференцварош, докато Динамо Киев играе на "Камп Ноу".

Манчестър Юнайтед пък продължи със силното си представяне, за да запише нова победа в Шампионската лига, сега с категоричното 5:0 срещу РБ Лайпциг у дома. Така Червените дяволи вече имат 6 точки в група Н, докато германците остават с 3.

Хората на Оле Гунар Солскяер отново играха силно и заслужено спечелиха, като Мейсън Грийнууд откри резултата, а Маркъс Рашфорд влезе от пейката, за да добави още 2 попадения. Антони Марсиал добави гол от късна дузпа.

Така след унизителното 1:6 от Тотнъм в началото на месеца, Юнайтед записа 3 победи и равенство в следващите си 4 мача във всички турнири, като запази и 2 сухи мрежи, така че подобрението е налице.

Подробности за мачовете четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase