Снимка: БГНЕС
fallback

Голмайстор №1 на националния отбор на България - Димитър Бербатов, ще се включи в битката за президент на БФС.

Той обаче няма да е фигурата, която ще се кандидатира, а ще работи в екип с бизнесмена Петър Величков. Именно Величков, който е заемал въководна позиция в петролна компания, ще бъде реалният кандидат за поста, съобщава Dsport.

Според близки до играча Бербатов вече е узрял за идеята да влезе в управлението на българския футбол, но държи да го направи в екип с опитен човек, който се е доказал като успешен ръководител в бизнеса.

Все още не е ясно как точно ще се разпределят отговорностите на двамата при управлението на футболния съюз, ако бъдат избрани. Очаква се в следващите няколко седмици двамата официално да обявят кандидатурата си за дуетно управление на футболната централа.

До този момент официални претенции към поста са изразили Христо Порточанов и президентът на Марица Христо Христов. Спряга се и името на Емил Костадинов, но засега няма официално потвърждение.

Един от най-яростните противници на Бербатов е президентът на Славия Венцислав Стефанов, който го нарече предател, заради отказа му да рита за националния отбор.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Перуткатов?

преди 3 години

Щом няма перука не го бива

31

Дарина

преди 3 години

Бербатов - АУТ, Портос - АУТ, Ивков - АУТ! Нито един от тези не става за президент на БФС

30

Дацата

преди 3 години

Бербатов не може да ни управи футбола, в това съм сигурен! Та той има неуспешен бизнес дори с фланелки и пуловери та взел футбола ни да оправя. От кадя на кадя?

fallback