Снимка: Lap.bg

България се прости с надеждите си да се класира на Евро 2020, което ще се проведе година по-късно, след като загуби с 1:3 решаващия 1/2-финален плейоф с Унгария, игран на националния стадион "Васил Левски".

"Лъвовете" изиграха добър мач в сърцето на София, но късметът определено беше на страната на гостите. Те поведоха в 17-ата минута чрез Вили Орбан, а след това нашите изпуснаха няколко чудесни положения за гол. Вратарят на унгарците Петер Гулачи беше над всички и отчая нападателите ни.
 
Малко след началото на второто полувреме получихме нелеп гол, дело на Золтар Калмар, после Божидар Краев спечели дузпа за България. Зад топката застана Тодор Неделев, но точно преди изпълнението, ВАР отмени наказателния удар за сметка на фаул. 
 
Този момент тотално сломи "лъвовете", които така и не успяха да се съвземат. В 78-ата минута Неманя Николич с третия точен изстрел за гостите в сблъсъка покачи на 3:0, а почетното попадение за България беше дело на Георги Йомов в самия край.
 
Така Унгария ще посрещне Исландия в директен мач за класиране на Евро 2020, след като скандинавците победиха Румъния у дома. 
 
Четете подробности в материала на Gol.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase