Снимка: БГНЕС
fallback
Етичната комисия на ФИФА сложи край на разследването срещу президента на централата Джани Инфантино. Причината е липса на доказателства, обявиха от централата, предаде БНР. На 30 юли прокуратурата в Швейцария започна производството срещу Инфантино, както и срещу Михаел Лаубер, който подаде оставка от поста федерален прокурор на Швейцария на 24 юли.
 
По-рано стана извество, че Лаубер и президента на ФИФА са имали няколко неофициални срещи, докато прокуратурата разследва няколко случая, свързани с футболната федерация. Контролната комисия на прокуратурата и впоследствие Федералният административен съд са стигнали до заключението, че Лаубер "не казва истината" на комисията за третата си среща с Инфантино и по този начин "грубо е нарушил служебните си задължения".
 
"На 21 юни бе подадена жалба до Комитета по етика срещу президента на ФИФА и започна разследване. Всички материали бяха надлежно разгледани като част от разследването. След проучване на документацията и свидетелските показания беше решено да се закрият делата поради липса на доказателства по отношение на всички твърдения за нарушения на етичния кодекс на ФИФА", се казва още в съобщението.
 
Джани Инфантино продължава да е обект на криминално разследване в Швейцария заради подозрения, че е подтикнал главния прокурор Лаубер да злоупотреби със служебно положение.
 
Още спортни новини можете да четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 3 години

Инфантата и Чефито нагласиха титлата на Пуля и купата в ШЛ с обещание към Английската федерация че ще им дадат голям турнир и евентуално жадувана титличка от голямо първенство освен това манипулират класирането за евротурнирите в другите първенства с изключение на Немско, Байерн да очакват съдийски тесли с БДЖ-то щото ако мачът мине нормално- 7:0 и ще се окаже че фантастичният Мбапе е един обикновен кондуктор а "машинистът" Неймар ако не се скрие пак - обикновен кюмюрджия- демек огняр

1

До г-н Гешев

преди 3 години

В Швейцария Главният прокурор може да подаде оставка и да бъде разследван, в България обаче - не! Затова България не може да е Швейцария нито на Балканите, нито където и да е!

fallback