ЦСКА постигна обрат в гостуването на Локомотив Пловдив и след победата с 2:1 направи много важна крачка към класиране в евротурнирите през следващия сезон. Седмица след тежката загуба с дузпи във финала за Купата на България от пловдивчани големият грешник тогава Али Соу донесе победата на тима си с гол в 90-та минута. Преди това Лукас Салинас бе дал аванс на Локомотив след огромен подарък от Петър Занев, а в 80-та минута Тиаго Родригес изравни от дузпа, пише gol.bg

Така ЦСКА си върна втората позиция в класирането с актив от 56 точки, на 3 пред третия Левски. Локомотив е на 5-то място с 50 т, като изостава на две от четвъртия славия. В последния кръг за шампионата в неделя ЦСКА посреща Берое, Славия е домакин на Лудогорец, а Локомотив Пловдив гостува на Левски.

Треньорът на Локомотив Бруно Акрапович имаше доста проблеми в състава си заради бума от заразени с Covid-19. Пловдивчани бяха без 7 футболисти, които играха срещу ЦСКА във финала за Купата на България, като извън групата останаха Илко Пиргов, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Бирсент Карагерен, Момчил Цветанов, Анте Аралица и капитанът Димитър Илиев.

Наставникът на “червените” също направи няколко промени в състава си, като извън титулярите останаха Иван Торицов, Ахмед Ахмедов и Греъм Кери.

“Червените” започнаха активно и след малко повече от минута игра стигнаха до първото си по-сериозно положение. Алмейда върна лошо топката към капитана си Луков, Али Соу овладя и стреля от границата на наказателното поле, но стражът на Локомотив спаси.

В 20-та минута ЦСКА бе още по-близо до гола. Тиаго намери от въздуха една избита топка на границата на наказателното поле, стреля мощно и улучи горната греда. Топката се отби в гърба на Луков, но стражът на Локомотив имаше късмет, че тя не се върна към голлинията.

Цялото развитие на мача четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase