Снимка: БГНЕС

След 30 години чакане Ливърпул най-накрая стана шампион на Англия. Макар и без игра Червените взеха купата за първи път от 1990-а година, след като Челси надви Манчестър Сити с 2:1 у дома и ги детронира.

Така разликата между мърсисайдци и Гражданите остана 23 точки, при само 7 оставащи мача до края на сезона и хората на Юрген Клоп няма как да бъдат настигнати. Това е 19-и триумф в историята на гиганта от "Анфийлд", пишат от Gol.bg.

Мениджърът Юрген Клоп, както и звездите на тима си бяха у дома, когато победата им стана факт. Видеа показват как някои от футболистите празнуват заден двор, където са се събрали да гледат мача Челси - Манчестър сити. Мърсисайдци обаче не успяха да се сдържат и въпреки призивите на кмета на Ливърпул, хиляди фенове се събраха пред митичния "Анфийлд" за да отпразнуват победата. Повечето от тях обаче носиха маски.

"Нямам думи, невероятно е. Това е много повече от това, което мислех, че е възможно. Да станеш шампион с този отбор е напълно невероятно. Не съм чакал 30 години. Тук съм само от 4 години и половина, но това е голямо постижение, особено след три месечната пауза, защото никой не знаеше, дали ще можем да продължим. Знам, че за много хора сега е трудно, но ние няма да можем да се стърпим. Ще празнуваме с феновете си при първа възможност", каза Юрген Клоп пред SkyNews. 

Заради епидемията от коронавирус тимът, който толкова дълго чака победата си, няма да може да празнува веднага своя успех, поне не и по традиционния начин.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase