Снимка: БГНЕС

Лудогорец спечели деветата си поредна титла на България, след като победи с 2:1 Берое в Разград, съобщават от Gol.bg

Гостите поведоха в 28-ата минута чрез Алиун Фал. Тогава той получи чудесно дълго подаване, пребори се със защитник на домакините и с удар от вратарското поле в далечния ъгъл матира Владислав Стоянов за 1:0!

Резултатът остана непроменен до полувремето и реакцията на Павел Върба не закъсня. На почивката той извади Абел Анисе за сметка на голмайстора на отбора Клаудиу Кешеру. Натискът на разградчани стана още по-свиреп след тази промяна и след почти час игра Марселиньо стреля, Душан Перниш изби в гредата, а добавката на румънеца беше неточна.

Малко след това логичното се случи и Лудогорец изравни. Берое сбърка при изнасянето, Вандерсон върна назад към Каули Оливейра, който финтира противник и с хубав удар от пеналта по земя с левия крак се разписа за 1:1!

120 секунди по-късно пълният обрат беше факт. Мавис Чибота проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле, където се подигра със защитата на Берое и с техничен шут оформи крайния резултат.

В 80-ата минута резервата Кешеру се разписа след добавка, но голът беше правилно отменен за засада. До края Перниш улови удар на Антон Недялков.

Така Лудогорец спечели деветата си поредна титла, с което изравни рекода на ЦСКА от 50-те и 60-те години на миналия век и отново ще представлява България в Шампионска лига за новия сезон. Началото на квалификациите започват на 8 и 11 август и победителят ще се определя в един мач
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase