Снимка: lap.bg
fallback

Феновете на Левски продължават да пишат история с даренията към клуба, който е на прага на фалит.

Привържениците закупиха точно 22 485 виртуални билета по случай 106-годишния рожден ден на "сините", който беше на 24 май.

Така в касата на 26-кратния шампион на България ще влязат 295 122 лева, които са от изключително значение за съществуването на Левски.

Отделно има и кампания в платформата helpkarma, където към 19:15 часа снощи имаше събрани 80 894 евро.

В момента всяка стотина за "сините" е жизненоважна. Всеки месец клубът превежда към НАП вноска от 143 000 лв. по разсрочено плащане за задължения. Само един пропуснат превод е равен на фалит.

Отделно на "Герена" плащат заплати на футболистите, има още и много текущи разходи.

Припомняме, че от януари изпълнителният директор Павел Колев и треньорското ръководство, начело с Петър Хубчев, работят без заплати в името на Левски.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Тошо

преди 3 години

Имам един въпрос.............защо се събират пари.........кой доведе отбора до тук.............защо не му се търси отговорност..............има ли Управителен съвет, който да взима решения или да ги блокира, ако не са правилни.................е повече от един бяха въпросите, но ако им се отговори честно и почтено, и се предприемат нужните мерки спрямо виновните, тогава парите от даренията могат да отидат за балони и фоерверки, За пример вижте Левски, правил е точна сметка,давал ги е каузата!!!

25

Въпросчо

преди 3 години

Тези събрани пари ще им стигнат ли за купона със силиконките ?

24

Nikoi ne otbor na na

преди 3 години

И ЦСКА и Левски фалираха морално но се спасиха по различен начен, пьрвият от трета до втора и от там чрез обединяване се вьрна в пьрва лига, вторият няколко пати властта го спасява, парите от обикновените фенове никога не спасяват отбор в тежка криза и с милиони дьлгове, феновете само помагат, примерно при пьлна мобилизация в левски е сьбрана сума 300 хил лева, от тях 100 хил от богати хора като Батков, ББ, Папазов. Останалите 200 хил от 18 хил фенове, това показва че няма отбор на народа

fallback