Снимка: БГНЕС
fallback
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се разрешава подновяването на футболните първенства в Първа и Втора професионална лига на 5 юни. Мачовете ще се играят без публика. До стартирането на официалните срещи се допуска организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на играчите:
 
- I-ви етап за провеждане  на подготвителния тренировъчен  процес в професионалния футбол - от 15 май до 20 май, като тренировъчни  занимания на открито да се  провеждат на групи с до 5 спортисти и до 2 треньори.
 
- II-ри етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 21 май до 26 май, като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 11 спортисти и до 3 треньори.
 
- III-ти етап за провеждане  на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 27 май до 4 юни, като тренировъчни занимания на открито да се провеждат с целия отбор. В етапа се разрешава провеждането на контролни срещи без публика за въвеждане на отборите в първенството.
 
Етапите и сроковете за подготовка са изцяло съобразени с предложението на Българския футболния съюз (БФС).
 
В срок до 21 май БФС трябва да предложи за съгласуване с министъра на здравеопазването набор от противоепидемични мерки и правила за провеждане на контролните срещи и срещите от първенството.
 
Задължително е спазването на строги противоепидемични мерки. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки час. Трябва да бъдат осигурени диспенсери, течен сапун и еднократни кърпи за ползване. Не се позволява струпване на много хора едновременно в общите помещения.
 
Със същата Заповед от днес се допуска упражняването на колективни спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ivailo

преди 3 години

.......Cамо килимявката му трябва.Aбе тия хора не се ли гледат в огледалото преди да излязат навън!!!??? :):):)

15

Анонимен

преди 3 години

с тази брада прилича на ортодоксален евреин ми то и мисленето без брада му беше такова

14

ВЪПРОС

преди 3 години

Този Министър Наред ли е с Главата - Днес Обявиха Болни футболисти ????Ще отвори Стадионите за футбол заради Божков и Черното ТОТО ???Да ни изпоразят и да умрем докато ходим на Работа .

fallback