Снимка: БГНЕС
fallback

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси има навика да троши всякакви рекорди, но този път се добра едва до нетипичното за него трето място в любопитно класация.

Става дума за класацията на футболистите, останали верни на даден клуб за най-дълъг период от време в десетте най-силни първенства в Европа.

Пред шесткратния носител на Златната топка са руският вратар Игор Акинфеев и френският защитник Лоик Перен.

Акинфеев защитава вратата на ЦСКА Москва вече 17 години и 3 месеца. Перен пък гордо носи екипа на Монпелие от 16 години и 9 месеца.

По официални данни Меси се води част от Барселона точно 16 години и 3 месеца. В топ 10 има цели двама играчи на Реал Мадрид - капитанът Серхио Рамос и Марсело, които имат съответно 14 и 13 години стаж при „кралете“.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

толкова им е длъжен че всеки сезон подписва ново договорче и му цъкат едни 50 милки селд данъци на джуджето. заради него са и на този хал.

6

Св.опашка

преди 4 години

Прави са колегите писали,че Меси извън Барса е нищо. Това си пролича на 2 световни с нац отбора на Аржентина. В Барса играта на отбора се гради на база играта на Меси,а не обратно. Едва ли в друг клуб би било така. За справка четете книгата на Ибрахимович.Е ,верно е също,че той е длъжен на клуба заради лечението му като дете.

5

Анонимен

преди 4 години

Гигс, Малдини, Скоулс имат по над 20 сезона... Какви са тия глупости? Поне пишите правилни статии. Може би става дума за все още играещи футболисти. Меси трябва да играе за Барса поне още 5-6 години за да ви е вярна статията

fallback