Снимка: Reuters
fallback

ВАР е една от най-обсъжданите теми през този сезон в английската Висша лига.

Системата, която за първи път се използва на Острова, породи куп негативни коментари. От мениджъри и футболисти, до фенове. На почти всеки мач от първенството от трибуните се чуват възгласи и песни: "Това вече не е футбол".
 
Причината е, че ВАР така и не дава категорични отговори на спорните положения в мачовете и предизвика още по-големи полемики. А трябваше да преустанови именно това.
 
Givemesport.com направи виртуално класиране, което щеше да е актуално без ВАР. В него Ливърпул отново щеше да е лидер, но преднината пред Манчестър Сити далеч по-малка.
 
В момента мърсисайдци имат аванс от 14 точки пред шампионите и са с мач по-малко. Без системата обаче "червените" щяха да водят със 7 пункта и интригата за титлата щеше да е жива. Т.е., Ливърпул щеше да има дефицит от 4 т., а "гражданите" щяха да са с 3 т. повече.
 
Прави впечатление, че най-ощетеният от ВАР отбор е този Уулвърхемптън. "Вълците" щяха има 5 т. повече, които щяха да им отреждат 3-то място в класирането.
 
Вижте как би изглеждало класирането без ВАР в материала на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

LosHo

преди 4 години

ВАР е една много добра технология. Проблемът е само, че пак рефери зад екраните вземат крайното решение. Наистина на няколко пъти съдиите вземат спорни решения в полза на Ливърпул! В мачове на другите отбори ВАР е почти отлична

8

House M.D.

преди 4 години

Изследването е вярно.Без системата БЕТОНКолчестър да е шампион!

7

безВАР

преди 4 години

Двата гола на Арда срещу цесека бяха от "засада от един микрон и 0,5 нанометра" коментар на Ники Ат.

fallback