Красимир Балъков. Снимка: архив, БТА
fallback

Селекционерът на българския национален отбор Красимир Балъков сподели след равенството на "трикольорите" с Черна гора (0:0), че е доволен от представянето на футболистите си.

"Показахме характер, искахме на всяка цена да победим, през второто полувреме имахме спад около 10-15 минути. Излязохме от този спад и бяхме отборът, който искаше повече да победи.

Имахме положения, които не реализирахме, противникът също имаше едно-две положения. Направихме позитивна крачка напред. Попето игра до Кристиян Малинов, с двама странични нападатели, с Краев отпред искахме да имаме напред повече футболисти.

След почивката Черна гора вдигна оборитите, не можахме да влезем в ритъма, наложи се да правим смени. Попето играе на тази позиция, на която играе в клуба си. Просто е малко изморен, което е логично“, каза Балъков.

Oще по темата

„Имаше желание за победа, това е най-важното. Доволен съм от всички, които играха - и за Занев, и Гошо Пашов си свършиха работата. Пашов игра за втори път в националния отбор, хубаво е, че го пуснах срещу Ирландия и днес свърши работата“, оцени Балъков.

„Малко светлинка в тунела, откакто аз съм дошъл. Състезателите с всяка точка или три добиват увереност, чака ни много сериозен мач с Англия.

Хубаво е да има такива срещи - с характер, за да може да сме готови за март месец, когато може би ще дойде денят на истината", каза селекционерът.

Междувременно Чехия постигна изненадваща победа с 2:1 след обрат срещу Англия в европейска квалификация, която се игра на стадион „Синобо Стейдиъм” в Прага.

Кейн откри за гостите от дузпа в 5-ата минута, а четири след това Брабец изравни резултата. За крайния резултат точен бе Ондрашек в 85-ата минута.

При успех днес англичаните щяха предсрочно да си осигурят класиране на еврофиналите, но отборът ще трябва да изчака още.

Въпреки загубата„Трите лъва” са лидери в Група „А” с актив от 12 точки, докато чехите са втори със същия брой точки, но и мач повече.

Новини за футбол четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

За какъв ден на истината говориш Краси...Ние играем архаичен футбол на забавен каданс. На светлинни години сме от отбори като Швейцария, Унгария, Турция, Албания, Полша, Чехия итн... Отбори които до преди 15-20 години биехме наред и в момента дори не са част от елита на световния футбол са толкова далеч като игра, че да ги настигнем изглежда утопично. Ние може и да се сборим, надборим, излъжем някой от тях, но не и да го надиграем с футболни аргументи. Нивото ни вече е Малта, Люксембург итн.

30

Стар наблюдател

преди 4 години

През социализма имаше проектонационали във всеки един отбор в А Група и по няколко от водещите отбори в Б група. В Локо Русе имаше един десен бек, Сашо Тодоров - Моторетката... правеше левия защитник Хубчев за смях през 1984... Сега и Гуардиола да дойде, пак същото. Западните атлети много дръпнаха с физическата подготовка, да не говорим за техника и тактика. Имаме 20 години да ги стигаме, защото трябва ново поколение. Ако се почне сега към 2040г ще има резултати.

29

Анонимен

преди 4 години

Ще дойде и март 2020 и пак нищо.

fallback