Снимка: Lap.bg

Българският национален отбор по футбол е на път да запише най-слабите си квалификации за европейско първенство в историята. До момента трикольорите все още нямат победа в пресявките за Евро 2020 - 2 равенства на сметката на предишния селекционер Петър Хубчев и 3 загуби при Красимир Балъков, при голова разлика 5:11. 

До края на кампанията ни остават още 3 мача. Днес трикольорите гостуват на Черна гора, а в понеделник приемат Англия. Последният ни двубой е на култовата за футбола ни дата - 17 ноември срещу Чехия на "Васил Левски". Реално именно днешният сблъсък в Подгорица е шансът ни да запишем първа победа и може би да отървем резила. Срещу Трите лъва е ясно, че едва ли ще вземем нещо, а накрая мачът за чехите може да е от много важно значение за класирането им на финалите.
 
Черна гора има същия актив, като нашия - 2 точки, и също иска да избегне последното място. България веднъж вече завърши на последната позиция в пресявки. Това стана в квалификациите за шампионата на Стария континент през 2012 в Полша и Украйна.
 
Интересното е, че тогава пак бяхме в група с Англия и Черна гора, които завършиха на първите две места в потока, финиширахме с актив от 1 победа, 2 равенства и 5 загуби, при голова разлика 3-13 и едва 5 точки. Успехът бе при визитата на Уелс с 1:0, като тогава начело на националите бе Лотар Матеус, а накрая тимът бе воден за малко от Михаил Мадански, припомня в свой материал "Тема Спорт".
 
Прочетете целия текст в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase