Снимка: Reuters
fallback

Суперзвездата на Барселона и аржентинския национален отбор Лионел Меси спечели наградата ФИФА за най-добър играч през годината.

Той получи приза на официална церемония в Милано, която не беше уважена с присъствие от Кристиано Роналдо, който заедно с Вирджил ван Дайк от Ливърпул беше номиниран за отличието.

От 31 юли до 19 август журналисти, селекционери, капитани и фенове участваха в гласуването, което определи кои са най-добрите футболисти и треньори за изминалите 12 месеца.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп спечели наградата на ФИФА за най-добър треньор. Германецът спечели Шампионската лига начело на "червените", а в битката за титлата на Англия остана само на точка от шампиона Сити.

Другите двама номинирани бяха Пеп Гуардиола, който стана шампион с Манчестър Сити, и Маурисио Почетино, който изведе Тотнъм до финала на Шампионска лига.

Обявен бе и идеалният отбор на годината. В него влязоха Алисон, Де Лихт, Ван Дайк, Рамос, Марсело, Модрич, Де Йонг, Мбапе, Меси, Азар и Роналдо. Изборът беше направен измежду 55 номинирани.

Унгарският футболист Даниел Сори пък спечели наградата "Пушкаш" за най-красив гол. Играчът на Дебрецен вкара страхотно попадение със задна ножица в добавеното време на дербито с Ференцварош. Другите двама номинирани бяха Лионел Меси и Хуан Фернандо Кинтеро.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

литекс

преди 4 години

Защо е пропуснат българският космонафт футболист 1.

11

Анонимен

преди 4 години

Нито стария Роналдо е най велик, нито зидан. Най малко пък меси. Изобщо не съчетава феномена и зидан. Нямат нищо общо с играта им. Едно е да говориш друго е фактите. Отделно, как може феномена да е най добрия, като няма даже 2 златни топки? Ти нормален ли си? Меси откак го няма Иниеста и Шави... Е абсолютна 0. Меси не мръдна от Барса седи само на сладкото. Меси не играе с глава. Меси не е лидер. Няма как меси да е по голям от CR7 и това вече целия свят го разбра.

10

До 7

преди 4 години

Има нещо вярно в твоите твърдения и аз съм съгласен с теб.Явно си млад човек. Но стари хора като мен гледали футбол от времето на Ди Стефано и Хенто, Б.Чарлтън и Бест,Пеле и Гаринча,Бекенбауер и Кройф има и още и още ,са видели много повече. Днешните спорове и многознайства са присъщи на младите хора-,,жертви" на медии и социални мрежи.По рано се кефехме на хубавият футбол,спорехме ,но нямаше толкова класации и ,,разбирачи" След 20-30 години ще се появи пак някой ,,най-добър" на всички времена

fallback