Снимка: Reuters

Германия и Холандия изиграха страхотен мач в мач от група "С" на квалификациите за Евро 2020. Бундестимът бе безпогрешен до този момент с три победи от три мача, а тимът на Йоги Льов победи "лалетата" с 3:2 на старта.

Тази вечер обаче на мода бяха "лалетата", които се наложиха с 4:2 като гости.

Мачът в Хамбург започна с положение за Холандия в 8-та минута, но ударът на Мемфис Депай бе отразен от Нойер. Германците обаче ликуваха четири минути по-късно, когато Клостерман бе изведен зад холандската защитата. Силенсен спаси неговият удар, но Гнабри вкара от близо.

Холандците опитаха да възстановят равенството, но до края на полувремето имаха и късмет след пропуски на Марко Ройс и Гнабри.

Драмата бе оставена за второто полувреме. Холандците натиснаха, в 56-тата Дъмфрис стреля силно, но Мануел Нойер спаси атрактивно.В 60-тата обаче нямаше милост - Френки де Йонк вкара своя първи гол с националната фланелка. В 66-тата минута обратът бе пълен, след като Ван Дайк се извиси, а Та си вкара автогол.

В 72-та минута Германия изравни от дузпа, която бе реализирана от Кроос.

В 79-тата минута "лалетата" отново излязоха напред. Вайналдум копна топката отляво за Мален, който се разписа на празна врата за 2:3.

Холандците довършиха своя съперник с убийствена контраатака. Депай пусна отличен извеждащ пас към Вайндалдум, който с удар по в далечния ъгъл не остави шансове на Нойер.

До края на мача Гнабри удари греда и не успя да направи загубата по-почетна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase