Пораженията след боя. Снимка: Facebook

Пътуването на ултрасите на Левски за мача им от Лига Европа със словашкия Ружумберок тази вечер започна със сбиване в Братислава. На една от централните улици в града се сблъскаха хулигани на "сините", послкия Краковия и холандския Аякс. Тепърва ще се изяснява дали битката е била е уговорена предварително. Феновете на Краковия се намират в Братислава заради двубоя си с местния Дунайска стреда.

Малко след 21 часа местно време на една от централните улици в центъра на словашката столица, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Нидерландия, потвърди и и нашето външно министерство.

Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Полицията е арестувала около 80 души.

Кадри от боя се появиха и в интернет, на които се вижда как хвърчат столове от заведения, а боят е продължил над 10 минути. Той е станал в близост до хотела, където са отседнали българите преди да продължат пътуването си до Ружумберок. Бомби, факли и всякакви предмети също летят между биещите се хулигани.

Според сайта Hooligans.cz ултраси на Краковия и Аякс са се обединили и нападнали българите, които били в заведение на въпросната улица.

Полицаите са аресували над 80 човека, като със сигурност арестуваните въобще няма да бъдат допуснати до стадиона тази вечер и на двата предстоящи мача.

Кметът на Братислава Матуш Вало осъди остро сблъсъците между футболните фенове.

"Боевете са ужасна демонстрация на неуважение към града, в който ние живеем и всички посетители се наслаждават на приятелска атмосфера. Никога няма да разбера хората, които комбинират спорта и забавлението с насилие и разрушават всичко по пътя си. Никога! Не искам да коментирам дали ситуацията е била подценена и как е излязла от контрол. За момента просто изразявам съжаление за разрушената собственост и нараняванията на невинните хора, които просто искаха да се насладят на приятна лятна вечер. Събираме информация и ще разгледаме ситуацията обстойно", написа Вало в социалните мрежи.

Българското посолство е в контакт с местните служби на реда за уточняване колко от нашите сънародници са задържани и дали има ранени.

Очаква се около 500 фенове на Левски да пристигнат в Ружомберок за срещата тази вечер. Всичките 450 билети отпуснати от словаците бяха разграбени преди дни, но има и хора, които пътуват за мача без пропуски.

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 6 дни

Той и Любо Делев щеше да бие Кюстендилеца, ама нещо не се чува в последно време...
Никакъв бой не се вижда на клипа!
Бой имаше на стадион Лаута, където гостите от ЦСКА пребиха домакините от Локо Пловдив и техните приятели от Спартак Москва!

53

Обсървър

преди 6 дни

В статията има неточност - боят е бил между фен фракциите на Левски - София Запад и Южна Дивизия!
Ако бяха се били срещу истински фен фракции на полски или холандски отбори, щяха да лежат дълго време в травматологиите из Словакия...
Оделен е въпроса, че на клипа не се вижда бой, а как някакви хора викат и мятат столове и маси!

52

до номер 50 Паисий

преди 6 дни

Черепа с кого е в коалиция, че им взе фен магазина на София Запад?