Снимка: Булфото, архив

Последната голяма звезда на българския футбол Димитър Бербатов по традиция награди децата от турнира Данониада, чийто финали се проведоха днес. Бербатов малко закъсня за финала, в който ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 1:0, съобщи Gol.bg.

"Вече 11 години награждавам и говоря на децата. Някои неща си остават вечни и няма нужда да ги променяш. Загубите са част от живота, както и победите. Но това е една много хубава инициатива, която кара децата да спортуват, а после най-добрите да отидат в Барселона. И аз ще отида с тях, ще бъде готино преживяване", каза Бербатов и след това беше попитан за мнението му за предстовянето на националния отбор.

След две равенства при Петър Хубчев, снощи при дебюта на Красимир Балъков националите инкасираха първо поражение в европейските квалификации - 1:2 при визитата на Чехия.

"Гледах снощния мач. Всички обичаме да критикуваме. Аз също мога да си позволя да кажа много неща, но няма смисъл, тъй като не съм част от отбора и не съм близо до нещата, за да говоря каквото и да е. Но от опита си като футболист много, много неща мога да кажа. Лошото е, че загубихме, защото тръгнахме много добре. Но се надявам, че мачът, който идва момчетата да го спечелят (в понеделник у дома с Косово). Но няма да е лесен мача. Да го изчакаме да мине, после пак можем да говорим".

По въпроса със селекцията и генералното ниво на българския футбол, Бербатов беше пределно деликатен.

"Не съм съгласен, че материалът не е добър. Аз идвам и съм част от този материал, ако щеш - имам високо мнение за себе си като футболни качества. Така че това е мнение на хора, които не че не разбират, но търсят начин да изкажат възмущението си от загубата. Но момчетата се стараха и опитаха да дадат това, което могат. Така че аз не мога да търся вина, че не са дали всичко от себе си. Накрая разбира се, резултатът е важен, а той не беше в наша полза. И се надявам следващият мач да бъде корекция на този снощи. Винаги трябва да си оптимист за всичко в живота. Специално за националния отбор, винаги съм оптимист и винаги ще го подкрепям. Не мога да давам оценка на Красимир Балъков като треньор, защото самият аз не съм все още треньор. Мога да кажа, но някакси не съм аз това".

И няма новини, когато беше попитан какви са бъдещите му планове: "В момента трудното при мен тепърва идва, защото аз трябва да се концентрирам, да се фокусирам върху нещо в живота, да се отдам на него и да го гоня на 100 процента. А в момента съм се разпръснал в доста инициативи. Но се опитвам да избистря плана си в главата и когато този момент дойде, знам, че ще го преследвам на 100 процента".

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 седмица

1-1 с Черна Гора, след подарена дузпа и жалка игра
1-1 с Косово, след ужасно слаба и безидейна игра и късмет спасил отбора от погром срещу аутсайдер
1-2 с Чехия след никаква игра и пълен хаос по всички линии. Жив късмет, че се оттървахо с минимална загуба
Това е най-слабият и жалък отбор, с който някго България е играла.
Да, материалът е много добър, за индийските стандарти!

21

Анонимен

преди 1 седмица

И ТОЯ СЕ ОЛЯ С "МАТЕРИАЛА" ММК МУ

20

нострадамус

преди 1 седмица

ко трийш маке ти