Снимка: Reuters
fallback

Интер потрепери в края, но завърши с победа и си гарантира участие в Шампионската лига. В двубой от последния 38-и кръг отборът победи на своя "Джузепе Меаца" Емполи с 2:1 след гол на Кейта, който падна в 51-aта минута, както и на Наинголан в 82-ата. За гостите попадението бе дело на Траоре в 76-ата минута, а освен това Марко Икарди пропиля дузпа за домакините. Минута преди края гостите удариха греда, а в петминутното продължение на три пъти можеше да отбележи от чисти позиции. в 94-тата минута за Интер вкара Брозович, но голът бе отменен.

След този тежък сезон "нерадзурите" финишират 4-и с актив от 69 точки и отборът изпраща един добър сезон. Eмполи пък изпадна в Серия "Б", след като финишира на 18-ото място с актив от 38 точки.

Милан удари с 3:2 СПАЛ, но остана на пето място в крайното класиране в Италия и е аут от Шампионската лига.

"Росонерите" взеха трите точки, но в същото време Интер победи Емполи, а Аталанта се справи със Сасуоло и така момчетата на Дженаро Гатузо не успяха да се доберат до заветната цел.

Бъдещето на Гатузо в Милан пък е неясно и той най-вероятно ще бъде уволнен.

Аталанта завърши на трето място в крайното класиране в Серия А. Отборът от Бергамо победи с 3:1 у дома състава на Сасуоло в двубой от 38-ия кръг на италианския шампионат.

Гостите изненадващо поведоха в резултата след попадение на Даменико Берарди в 19-ата минута, но Дуван Сапата изравни десет минути преди почивката. Голмайсторът Берарди беше отстранен с червен картон в края на първата част след невъздържано поведение.

Капитанът Алехандро Гомес даде аванс за бергамаските в 53-ата минута и Марио Пешалич с глава оформи крайното 3:1 след центриране на Гомес точно 25 минути преди края на редовното време.

Сасуоло, който е на 11-ата позиция, остана с 9 души след втори жълт и съответно червен картон на Франческо Манянели в 83-ата минута.

Аталанта за първи път в историята си ще играе в Шампионската лига, след като се класира на трето място с 69 точки в Серия А.

Всичко за последния кръг в Италия четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Хейтър

преди 4 години

"След този тежък сезон "нерадзурите" финишират 4-и с актив от 69 точки и отборът изпраща един добър сезон." ... Това е като "Много исках да гласувам, но нямах желание" :D

fallback