Снимка: Ройтерс
fallback

Победата на Барселона с 1:0 над Манчестър Юнайтед тази вечер се оказа историческа, защото е първа за испанците на стадион "Олд Трафорд" от пет опита.

Преди това испанският шампион имаше две равенства и две поражения в "Театъра на мечтите", но днес направи важна крачка към полуфиналите в Шампионската лига.
 
Статистика на Opta показва, че всяка една от четирите победи на "блаугранас" срещу този противник в Шампионската лига е регистрирана на различен стадион.
 
Уникалното постижение се дължи до голяма степен на факта, че двата европейски гиганта играха един срещу друг на два финала в кратък интервал от време.
 
През 2009 година Барса се наложи с 2:0 в Рим, а две години по-късно отказа "червените дяволи" с 3:1 на стадион "Уембли" в Лондон. И в двата случая Лео Меси беше сред реализаторите.
 
През сезон 1994/95 Барса смаза Юнайтед с 4:0 на своя стадион "Ноу Камп" в груповата фаза след две попадения на най-успелия български футболист Христо Стоичков.
 
Още любопитни новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

срамота

преди 5 години

Хубав турнирен мач но българския некадърен коментатор, пулявия Явор, непрекъснато даваше съвети и критики към футболисти треньор и съдия.

1

КЪМ ЕКИПА НА ДНЕС

преди 5 години

Към екипа Ви,спортните ви журналисти знаят ли,че в момента има европейско първенство по борба в Букурещ и европейско по щанги в Грузия? Знаят ли,че имаме медали там? Знаят ли,че това са най-титулуваните български спортове извор на самочувствие и гордост за народа ни! Май имате проблем в спортния си отдел с компетентноста на кадрите ви! Но,в бг е масово явление няма страшнно.

fallback