Снимка: БТА

Левски постигна победа над Черно море с 1:0 в двубой от 28-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Тича".

Зрителите станаха свидетели на здрав мач, който бе изпълнен основно с твърди единоборства в средата на терена и много малко опасности пред двете врати. Все пак "сините" съумяха да поведат в резултата, благодарение на Станислав Костов (16').

През втората част домакините леко вдигнаха темпото и се опитваха да притесняват повече защитата на 26-кратните шампиони, но в крайна сметка твърдите единоборства продължиха да преобладават и резултатът остана непроменен.

Така Левски вече има на сметката си 58 точки и се доближи на 3 от втория ЦСКА, който вчера завърши наравно 0:0 с лидера Лудогорец.

Двата отбора започнаха равностойно срещата и не предприемаха излишни рискове, от което пострадаха интересните положения пред вратите на Иван Дюлгеров и Николай Михайлов.

При първия изстрел в мача бе открит и резултата. В 16-ата минута Станислав Котов получи топката на лявото крило. Нападателят нахлу в наказателното поле и с прецизен удар по земя преодоля Дюлгеров.

В 25-ата минута Васил Панайотов опита късмета си с мощен изстрел от далечно разстояние. Ударът му обаче нямаше точност и топката мина високо над вратата.

Как протече мачът по-нататък четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase