Снимка: Reuters
fallback

Манчестър Юнайтед сътвори чудото с доста резерви в състава си и стигна до успех с 3:1 при гостуването си на ПСЖ на "Парк де Пренс". Така отборът се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига след общ резултат от двата мача 3:3 и правилото за повече голове на чужд терен, пише Gol.bg.

Гостите на практика нямаше какво да губят и отборът показа добър футбол, като при малко повече късмет можеше да стигне до сензационния обрат. Оле Гунар Солскяер не можеше да разчита на голяма част от титулярите си и в стартовия състав имаше няколко резерви. В крайна сметка обаче отборът показа добър футбол и заслужено победи.

Лукаку бе точен във 2-ата минута, а десет след това Бернат изравни. Все пак Ромелу стигна до нов гол в 30-ата минута и така върна преднината на своя тим. Инфарктният момент дойде в продължението, когато с помощта на VAR реферът отсъди дузпа за Юнайтед, за игра с ръка на Кимбембе. Рашфорд застана зад топката и реализира.

Интересно е да се отбележи също, че това бе пето поредно гостуване във Франция на Юнайтед без загуба. За последно тимът допусна поражение на френска земя през 2005 година.

С тази победа английският гранд влезе в историята като първият отбор, който продължавава напред в турнира след загуба у дома с два или повече гола в първия мач.

В състава на Юнайтед се появи абсолютен дебютант - 17-годишният Мейсън Гринууд, който замени Ашли Йънг за последните минути.

Всички отзиви след драмата в Париж четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 години

Юнайтед си е велик отбор!!!

14

Ром"с

преди 5 години

Докато Аякс надигра тотало Реал ,то в този мач ПСЖ сам се "надигра" тотално с два гола подарък за МЮ.Второто полувреме МЮ няма един удар във вратата на ПСЖ и накрая беше удар от злоба по гаргите и ....о чудо ...има WAR ...където седят там и решават ,че имало ръка ,да имало е ръка ,но как трябва да се играе футбол,по правилата на УЕФА ,със завръзани ръце ли ? МЮ и през първото полувреме май нямаше удари във врата на ПСЖ.ПСЖ слаб и със старци и грешни решения на Тухел със смената на Дракслер

13

Гледна точка

преди 5 години

Червените дяволи изнесоха нагледна лекция на френските дюнери, що е то топка и за какво служи тя!БРАВО НА МЮ!

fallback