Снимка: Булфото, архив
fallback

Любослав Пенев е най-евтиният треньор в елита, пише "Меридиан Мач". Той се разписва срещу 2000 лева на месец. Това е сумата, която фигурира в договора му, който е депозиран от "червените" в БФС.

Месечното възнаграждение би било наистина достойно за помощник, какъвто на книга се води Любо, както стана ясно през седмицата. Причината е, че Нестор Ел Маестро все още не е оформил раздялата си с ЦСКА и продължава да е по документи старши треньор.

Тази ситуация с Любо Пенев обаче е само привидна. Според запознати той се е наел да вдига "червените" срещу 25 000 лева. Схемата не е нова за него.

Бившият национал от години работи по този начин, за да финтира банките, на които дължи сериозни суми и са наложили запори на имуществото му.

При неуспялата му кандидатура за президент за БФС стана ясно, че той не е покрил дълг от 2 681 829 лв. главница, лихви и разходи към един от известните трезори в България.

Подобно обвинение към него отправи и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, след като Пенев атакува жлъчно "орлите" през седмицата.

В Литекс заплатата му като треньор се равняваше на 40 000 лева. Това бе е 10 бона по-малко от възнаграждението му в ЦСКА по времето на Димитър Борисов и Иво Иванов. А именно тогава се стигна до конфузната ситуация да бъде спрян от граничните власти и да не отпътува с отбора за гостуването на Фулъм заради непокритите задължения към банките.

През 2015 година, когато Любо се завърна на "Армията", за да води ЦСКА в пет мача, пък бе обявено, че ще получи за услугите си точно 1100 лева.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

46

преди 5 години

Не стига ,че имаме нескопосани отбори ,нагласени мачове ,отдавна футбола в България ги няма,но иначе другите бирници освен ЕВН ВиК и т.н..искат сега и пари за спортните телевизии за да гледаме мачовете!Ай сиктир и мизерници и продажници ,правят пари на гърба на хората и държавата само мълчи и тъпче народа допълнително.Ще ми пишете какви пари вземал тоя *** ,се да беше само той!Повечето бизнесмени имат натрупани пари от под масата ,но не казват от къде идват ,от мен и теб и всеки друг данъкоп

44

........

преди 5 години

Българският футбол е една голяма пералня за пари на мафията.

43

Цска-фалшива новина

преди 5 години

Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.

fallback